19.11.12

W. psychic.

Round 1:
Περπατάμε σ' ένα στενό λίγο πιο πάνω από το σπίτι μας, μία από αυτές τις βόλτες του τετραγώνου, που συνήθως ζητάει η Κλο (το δεύτερο παιδί-το λίγο φτυσμένο-αυτό που δεν πάει κολυμβητήρια-ούτε δημιουργικά εργαστήρια-ούτε play dates αυτό), όπου βασικά γεμίζουν τις τσέπες τους με κλαδάκια, πετρούλες, φυλλαράκια, όλα αυτά τα σκατάκια, χαϊδεύουν γάτες, σκύλους, βγάζω καμια φωτογραφία με το κινητό για να συμπληρωθεί στις ακόμα χίλιες ψιλοάχρηστες που έχω μόνο στο τηλέφωνο εννοείται, και μετά γυρίζουμε.
Ως συνήθως ο γιος μου κοιτάει τα πάντα εκτός από το δρόμο του, τραβάει τη μικρή μαζί και σκουντουφλάνε, εγώ τους παρατηρώ λίγο πιο πίσω - έχω αποφασίσει να επεμβαίνω μόνο στους μέγα κινδύνους - και τους βλέπω να πηγαίνουν καρφωτοί πάνω σε ένα περιστέρι.  Πεθαμένο.  Με το λαιμό μάλλον σπάσμενο.  Στο πεζοδρόμιο.
Πριν προλάβω να σκεφτώ τί να πω για να μην τσιρίξω και τρομάξουν, κάπως να γίνει κατανοητό το "πάρτο λίγο δεξιά Βάάάάλτερ", εννοείται ότι έχει ποδοπατήσει το άμοιρο το περιστέρι.
Τραβάει αμέσως το πόδι του αυτόματα, του ξεφεύγει ένα αμήχανο "ωχ", βλέπει το περιστέρι και μπερδεύεται, κολλάει στον τοίχο και τραβάει την μικρή κοντά του.
- Μαμά...
- Χμ. Ναι;
- Ένα περιστεράκι.
- Ναι αγάπη, το βλέπω.
- Το πάτησα.
- Δεν πρόλαβα να σου το πω, δεν το είδες, έχουμε πει να κοιτάμε και λίγο μπροστά μας όταν περπατάμε.
- Ναι, αλλά... Έχει πεθάνει.
- Έχει.
- Από τί πέθανε;
- 'Ηρθε η ώρα του.  'Ηταν μάλλον πολύ μεγάλο.
- Και ήρθε η ώρα του εδώ; Μακριά από τους φίλους του;
- Δεν το ήξερε.  'Η μπορεί οι φίλοι του να ήταν εδώ, πάνω σε αυτό το δέντρο και τώρα να έφυγαν (τί λέω ρε πούστη μου, απορώ καμια φορά).
- Μάλλον.  Κατάλαβα τί συμβαίνει.  Οι άνθρωποι όταν πεθαίνουν πηγαίνουν ψηλά στον ουρανό και τα πουλιά όταν πεθαίνουν πέφτουν εδώ κάτω, στη Γη.

Θα μπορούσε.

Round 2:
'Εχουμε ξαπλώσει στο κρεβάτι - το δικό μας, η μέθοδος ύπνου είναι συγκεκριμένη και σίγουρη, ξαπλώνουμε ΜΑΖΙ, η Χλόη βρίσκεται στη μέση, πίνει γάλα και δεν ενοχλεί και ο άλλος έχει τις γνωστές ανησυχίες.
- Μαμά... Η μαμά της γιαγιάς είναι στον ουρανό ε;
- Aχ τα έχουμε πει αυτά, ναι εκεί είναι, ΝΑΙ.
- Είχε μαμά; Δική της εννοώ.
- Φυσικά είχε.
- Την είχε γεννήσει μία μαμά;
- Ναι, όλους μας έχει γεννήσει μία μαμά.
- Δεν γεννήθηκε από τη φύση;
- 'Οχι.
- Καλά.  Η μαμά της; 
- Και η μαμά της.
- Η μαμά της μαμάς της; 
ΚΑΨΙΜΟ.
- Και αυτή.
- Κάνεις λάθος.  Κάποια μαμά απ' όλες αυτές πολύ παλιά, έχει γεννηθεί από τον αέρα.  Σκέψου το καλά και αύριο, όταν θα γυρίσω από το σχολείο, να μου απαντήσεις.

Τρέμε Δαρβίνε.6 σχόλια:

 1. Πειράζει που γέλασα ΠΑΑΑΑΡΑ ΠΟΛΥ;;;;; Ειδικά με το "Και ήρθε η ώρα του εδώ;". Σαν αυτό που λέμε σε κάποιον όταν ζητάει κάτι και είναι εκτός τόπου και χρόνου: "Καλά, τώρα σου 'ρθε";;;;;;;;;;;; Οσο για την μαμά της μαμάς της μαμάς της μαμάς σου, μπορεί να είχε και μακρινή συγγένεια με την Ποκαχόντας! Αχ αυτά τα μικρά, πόσα ξέρουν!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Εγώ ένα εχω να πώ: ότι ο γιος σου είναι πανέξυπνος... Σκέψου ερμη μάνα τι θα απαντήσεις σήμερα γιατί δε τον βλέπω να το ξεχνάει...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αυτό το κείμενο περιλαμβάνεται στις μικρές μου πρωινές απολαύσεις της Τρίτης 20ης Νοεμβρίου του σωτηρίου (;) έτους 2012.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Φοβερός είναι!
  Ετοίμασε απάντηση μάνα γιατί τον βλέπω ετοιμοπόλεμο με καινούριες απορίες!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Να'ναι καλά η ψυχούλα μωρέ! Μπορεί να γελάμε εμείς αλλά μια λογική την έχει!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Αφού σου δίνει περιθώριο, πάλι καλά! χαχα
  Εμείς που επίσης κοιμόμαστε έτσι, κι έχουμε ένα παιδί, θα είμαστε καλά ε; Θα βγει φυσιολογικο. Το υποσχεσαι δηλαδή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή