11.6.10

τα αγαπημένα μου παιχνίδια για σήμερα.

Εσάς τα παιδιά σας παίζουν με τα παιχνίδια τους?
Όχι ειλικρινά, κάθονται στο δωμάτιο τους, συγκεντρώνονται και παίζουν?
Απασχολούνται τόσο πολύ και με τόση λαχτάρα με κάποιο παιχνίδι που το χαρακτηρίζετε το αγαπημένο τους?
Δυστυχώς εμένα ο γιός μου σε αυτό δεν έχει δώσει και πολύ καλά δείγματα.
Με εξαίρεση μία fake ψωροκουζίνα tefal που έχουμε αγοράσει από το Jumbo γιατί κινείται σε κόκκινους/μεταλλικούς τόνους και δεν είναι ροζ με λουλουδάκια, την οποία κυριολεκτικά έχει λιώσει, και τα βιβλία του, δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι άλλο που κρατάει το ενδιαφέρον του αμείωτο για περισσότερο από 5 λεπτά.
Εμείς φυσικά το προσπαθούμε... για διάφορους λόγους.
Για να αναπτύξει εκείνος ακόμα περισσότερο την φαντασία του, για να συγκεντρωθεί σε κάτι και να το ολοκληρώσει, για να μας αφήσει στην ησυχία μας κανένα μισαωράκι και για να εκτονώσουμε κάπου την καταναλωτική μας μανία.
Γιατί ο κόσμος των παιχνιδιών είναι τόσο, μα τόσο μαγικός. Σε ωραία μαγαζιά με παιχνίδια νομίζω ότι μπορώ να κάτσω για ώρες. Να χαζεύω τα χρώματα, να διαβάζω τις περιγραφές, να εκπλήσσομαι από τις δυνατότητες, τα υλικά, την χρησιμότητά τους.
Και για άλλη μία φορά με τον άντρα μου παρασυρθήκαμε.
Παρασυρθήκαμε από αυτά τα καταπληκτικά παιχνίδια της Plan Toys, της "πράσινης" εταιρείας της οποίας τα παιχνίδια προέρχονται αποκλειστικά από καουτσουκόδεντρα που έχουν πλέον σταματήσει να παράγουν καουτσούκ (λάτεξ). Εδώ ανοιγω μία παρένθεση λέγοντας ότι κάνω και λίγο μόστρα του ρίσερτς που ρίχνω στο διαδίκτυο για την πάρτη σας. Και κλείνω την παρένθεση.
Του πήραμε λοιπόν το Eco house, ένα φανταστικό οικολογικό σπίτι με διάφορες πηγές εξοικονόμησης ενέργειας, που πάντως είναι πολύ νωρίς να του εξηγήσουμε (τουλάχιστον ξέρει ποια είναι η τσάντα της ανακύκλωσης και ότι εκεί δεν πετάμε σκουπίδια) και κάτι μικρούλικα, καλοφτιαγμένα ξύλινα επιπλάκια.
Σήμερα ασχολήθηκε λίγο. Θα έλεγα δεκάλεπτο. Ποιός ξέρει τί θα μας ξημερώσει αύριο...
Ακόμα βρήκα στο internet κάτι πολύ μικρό, απλό και γκανιάν για την παραλία.
Τα ice-cream cone sand toys της Haba- άλλη αγαπημένη εταιρεία με ξύλινα παιχνίδια- μου φάνηκαν super για να φτιάξετε το δικό σας παγωτατζίδικο στην άμμο.
Και επειδή στο σπίτι μας παίζει πολύ το role play, "τί καφέ να σου φτιάξω μαμά?", "να σου βάλω και λίγο γάλα ή μερικές φακές στον καφέ σου?" ή "θα σου μαγειρέψω μακαρόνια με μπρόκολο", λέω να το μεταφέρουμε και στην παραλία.
Όπου θα τσαλαβουτάμε τα πόδια μας στο κυματάκι, θα πασαλειβόμαστε με αντηλιακό 30+ και θα φτιάχνουμε απίθανα παγωτά με όλες τις γεύσεις του κόσμου και ό,τι σιρόπι μπορείς να φανταστείς. Ε, και μετά θα τρώμε και κανένα. Όχι από τα δικά μας, από τα άλλα, τα αληθινά.

2 σχόλια:

  1. Plan Toys rock! Η Αλίκη κολλάει πάνω από 15-λεπτο με μια κάμπια αυτής της εταιρείας την οποία σέρνει σε όλο το σπίτι...ασταμάτητα! Επίσης, το άλλο, νέο αγαπημένο της παιχνίδι, εκτός από τα all time classic βιβλία, είναι τα μαγνητάκια στο ψυγείο τα οποία αναδιοργανώνει συνεχώς και... κάθε είδους καπάκι απο μπιμπερό, sippy cup, στυλό, tupper... anything! Τα καπάκια πιστεύω ότι είναι το φετίχ της. Δε νομίζω να το αποβάλει ποτέ αυτό! Καλό είναι αυτό άραγε?? Για ρίξε κανένα ρισερτς και για αυτό ρε Γιολ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή